Få dina varor

sänt idag

Om du beställer lagervaror innan kl. 13

Altid

fri frakt

på din order

Enkelt & bekvämt
Hitta precis det du söker...

Välkommen till Carls.nu. Nordens största webshop för slipmaterial till både företag, föreningar och privatpersoner.

Här på shoppen, hittar du allt vad du ska använda för att utföra ett professionellt och välutfört sliparbete,både till gör-det-själv eller proffs.

Vi säljer allt från sandpapper, sliprondeller, slipband till slipmaskiner, samt produkter som är avsedda för golvpolering, båtpolering och mycket annat.

Hos Carls.nu värderar vi bra kvalitet till rätt pris

Därför får du uteslutande slippapper och slipmaskiner av hög kvalitet, till fördelaktiga grossistpriser.

De flesta av våra slipmaterial definieras efter FEPA normen, där kornstorleken angivs med ”P” framför kornstorleken som är en siffra. På det viset är du alltid säker på att du får samma kornstorlek som du brukar använda dig av. Därutöver erbjuder vi alltid professionell hjälp när du söker efter slipmaterial.

Vi har mer än 20 års branscherfarenhet inom slip och poler material. Du kan kontakta oss på info@carls.nu eller på telefon +45 51378225.

Goda skäl till att handla slipmaterial hos Carls.nu

Alltid gratis frakt och leverans inom snabb leverans – Hos Carls har vi valt att allt skall vara fraktfritt, så det angivna priset är det du skall betala, det tillkommer inte oväntade fraktkostnader oavsett mängd. Beställer du en lagervara  innan klockan 13.00 en vardag sänder vi redan samma dag.

Billiga varor till låga grossistpriser – Hos Carls.nu har vi med tiden fått några riktigt bra inköpsavtal, som gör att vi alltid erbjuder låga priser på slipmaterial till våra kunder.

Full retur på alla våra produkter – Du har alltid 14 dagars full returrätt på slipmaterial köpt hos Carls.nu. Vi vill inte att våra kunder får hem varor som de inte kan använda, eller som inte lever upp till förväntan. Bara den bästa köpupplevelsen är bra nog!

Vi har öppet 24/7, handla därför när det passar dig – Vi vet att det kan vara svårt att hinna med allt på en arbetsdag. Därför kan det vara en stor fördel att handla slipmaterial när det passar dig. Vår webshop har aldrig stängt, därför kan du köpa ditt sandpapper hos oss, när det passar dig. Vår kundservice är öppen mellan 8–17 alla vardagar.

Möjlighet till mängdrabatt vid större köp – Hos Carls.nu erbjuder vi mängdrabatt vid köp av större mängder slipmaterial. Om du är ett företag och har en hög förbrukning, kan du kontakta oss för en offert på slipprodukter ni ska använda.

Nätets bästa kundservice inom slipmaterial - Vi har mer än 20 års branscherfarenhet och har därför stor kunskap inom sandpapper, polering, puts och slipmaskiner. Vi sätter stort värde i att våra kunder alltid känner sig väl bemötta. Vi vill ha nöjda kunder, så kontakta oss gärna på telefon eller e-mail, så ser vi till att du blir helt nöjd

Slipband

Slipband

Slipband kallas även ändlöst band, och kan levereras med ett underlag av papper, duk eller polyester-duk. Duk baksidan kan också variera i mjukhet beroende på de uppgifter som skall utföras.

Om du behöver slipa plana ytor används oftast X-duk som är den mest stela duken. Om man däremot skall slipa rundade ytor med en kantslipmaskin med band, kan det vara fördelaktigt att använda en mjukare typ av underlag här används vanligen F-duk eller J-Duk.

Bandets sammanfogning består mestadels av en plan överlappning eller tejpad överlappning på baksidan.

När slipbandet skall mätas anges först bredd, och därefter angiven längd, t.ex. 100x552 mm.

Det är viktigt att det är den totala längden, därför kan det vara fördelaktigt för dig att klippa bandet, för att göra en noggrann mätning.

Se produkter
Slipskivor

Slipskivor

Slipskivor blir oftast levererade med kardborreband på baksidan så att det är lätt att fästa och byta på slipmaskinen.

Slipskivor tillverkas i olika storlekar, som i regel har mått i millimeter. Storlekarna som oftast säljs är 125 mm och 150 mm, men också storlekar som 50, 75, 115, 180, och 225 mm används på speciella slipmaskiner.

Slipskivor tillverkas med olika varianter av hål. Oftast är det utan hål, eller med 6, 8, 9, 10, 15 eller med 17 hål som finns på Festool excenterslip och Festool Rotex.

Se produkter
Slipkorn på slipbandet och skivor

Slipkorn på slipbandet och skivor

När ytan byggs upp på ett sandpapper, som skall användas för slipbandet och slipskivorna, är det viktigt att man tar hänsyn till det som skall slipas. Man använder termer såsom öppet beströdd eller tätbeströdd och typ av slipkorn.

Öppet eller tätbeströdd tar som utgångspunkt hänsyn till om det är mindre eller större partiklar/träfiber som måste avlägsnas under slipningen. Man kan säga att mjuka material såsom barrträd med långa träfibrer, kräver en öppet beströdd yta och hårda material såsom lack och hårt trä kan slipas med en mer tätbeströdd yta. En tätbeströdd yta har fler korn, som sedan kommer att arbeta mer än färre slipkorn som kan ses på en öppet beströdd yta.

Det finns en hel del olika typer av slipkorn som används i slippapper. Vanligen förekommande är följande typer; Aluminiumoxid, silicium oxid, zirkoniumoxid och slutligen de keramiska kornen. Återigen är det hårdheten på ytan som skall slipas som avgör vilken typ av slipkorn som är lämplig.  Är det trä, färg och mjuka metalltyper kan det slipas med aluminiumoxid . Hårda lacker och glas, sten / betong slipas med silicium oxid. Hårt stål och härdad metall slipas bäst med zirkon eller keramiska korn.

Läs mer om sandpapper